Szczegóły produktu
- Smak
- soczysta
- Kategoria produktu
- ryba mrożona morska, dziko żyjąca
- Czy ma ości
- nie
- Dla kobiet w ciąży
- tak
- Glazura
- 0% glazury
Opis
Poznaj filet z miruny ze skórą 0% glazury - Taylle`s 1kg
Miruna nowozelandzka zwana również jako buławik nowozelandzki jest rybą dziko żyjącą w odległych wodach wokół Nowej Zelandii. Miruna jest smaczną i niskokaloryczną rybą. Zawiera tylko 70 kcal w 100g porcji dzięki czemu polecana jest osobom na diecie. Ryba zaliczana jest do grona najzdrowszych ryb. Polacy szybko docenili jej walory smakowe oraz bogate dla organizmu wartości odżywcze, dzięki czemu konsumpcja miruny w Polsce stale rośnie.
Najważniejsze cechy miruny ze skóry 0% glazury - Taylle`s 1kg
- Filet ze skórą 0% glazury
- rozmiar filetów 340g+
- Niska zawartość rtęci – idealny wybór dla kobiet w ciąży
- Ryba dziko żyjąca w czystych wodach u wybrzeży Nowej Zelandii
- Produkt posiada certyfikat MSC
- Produkt premium bez czerwonych plamek krwi
- Produkt bez ości
- Duża zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych
Pochodzenie miruny ze skórą 0% glazury - Taylle`s 1kg
Miruna jest drapieżną rybą, zamieszkuje wody południowo-zachodniego pacyfiku. Miruna jest zagrożonym gatunkiem, dlatego ważne jest aby produkt posiadał certyfikat MSC Świadczy on, że produkt pochodzi z legalnych połowów przeprowadzanych w zgodzie z naturą. Miruna ze skórą 0% glazury Taylle`s poławiana jest przez statek Amaltal, filetowana oraz głęboko mrożona bezpośrednio po połowie maksymalnie do 2h-3h.
Więcej informacji o mirunie - ze skórą 0% glazury - Taylle`s 1kg
Miruna zawiera 15g pełnowartościowego białka w 100g produktu co czyni ją idealnym zamiennikiem dla mięsa drobiowego lub wieprzowego. Ze względu na swój delikatny smak lubiana jest przez dzieci. Filet z miruny nie posiada ości co czyni ją jeszcze bardziej dostępną np. dla przedszkolaków. Miruna zawiera niewiele rtęci co czyni ją dostępną dla kobiet w ciąży. Ryba bogata jest w witaminy z grupy A, B, a także potas, żelazo fosfor oraz sód.
Dania z miruną są lekkostrawne dzięki czemu po posiłku nie towarzyszy nam uczucie senności. Skóra z miruny jest bardzo cienka, dlatego nie ma konieczności jej usuwania podczas spożywania. Jej atutem jest że zatrzymuje smak w filecie podczas poddawania obróbce cieplnej.
Obszar połowu

FAO 81
Powyższy skrót to międzynarodowy system znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony poprzez Food and Agriculture Organization of the United Nations. FAO 81 oznacza strefę południowo-zachodniej części Oceanu Spokojnego, to właśnie z tego miejsca wyławiane są ryby oznaczone tym skrótem.