- Smak
- delikatny
- Kategoria produktu
- świeża ryba hodowlana
- Czy ma ości
- nie
- Termin przydatności od dostawy
- 5 dni
Szczegóły produktu
Opis
Poznaj świeży filet z łososia ze skórą
Łosoś jest najpopularniejszą rybą na świecie. Jest rybą niskotłuszczową, ale bogatą w kwasy tłuszczowe omega-3, białko, minerały i witaminy. Łosoś jest bardzo wszechstronny, nadaje się do grillowania, smażenia, duszenia i pieczenia. Świeży filet łososia jest dostarczany ze skórą, dzięki czemu zachowuje najwięcej składników odżywczych podczas obróbki. Jest to ryba jakości sushi, co oznacza, że może być spożywana na surowo.
Najważniejsze cechy świeżego fileta z łososia ze skórą
- świeża ryba jest dostarczana do Ciebie w 6 dni od połowu
- najwyższa jakość – może być spożywany na surowo
- łosoś pochodzi z łowisk w Norwegii
- wyróżnia się wysoką zawartością kwasów omega-3
- filet bez ości oraz bez części brzusznych, płetw brzusznych oraz ogonowych
Pochodzenie świeżego fileta z łososia ze skórą
Łososie mają skomplikowane życie, ponieważ rodzą się w słodkiej wodzie, a następnie migrują do mórz Grenlandii i Norwegii, gdzie żywią się dobijakami i skorupiakami, które nadają im różowy kolor. Łosoś wraca do domu do rzek, w których się urodził, aby od roku do czterech lat później rozmnażać się. Łosoś rozwija się tylko w świeżym, czystym środowisku. Dostępny tutaj świeży filet z łososia pochodzi z łowisk, co oznacza, że ryby są tam hodowane z dbałością o środowisko oraz lokalną społeczność.
Świeża ryba jest dostarczana do Twojego domu w zaledwie 6 dni od połowu w arktycznych wodach Norwegii. Dzięki temu masz pewność, że otrzymujesz najlepszy kawałek rybiego mięsa. Ze względu na świeżość, filet z łososia może być wykorzystany na przykład do przyrządzenia sashimi. Jakość klasy sushi oznacza najwyższą jakość, która przekłada się na walory smakowe.
Więcej informacji o świeżym filecie z łososia ze skórą
Skóra łososia zawiera najwyższe na rybach stężenie kwasów omega-3. Istnieją naukowe dowody na to, że te kwasy tłuszczowe mogą obniżać poziom trójglicerydów i zmniejszać ryzyko chorób serca. Przyrządzanie filetów ze skórą pomaga również zatrzymać składniki odżywcze i oleje wewnątrz samego łososia, które w przeciwnym razie mogłyby zostać utracone w procesie przygotowywania. Dlatego świeży filet łososia ze skórą to najzdrowszy wybór. Skóry nie wycina się przed gotowaniem, aby zachować składniki odżywcze i jak najwięcej smaku.
Świeże filety z łososia można przyrządzać na wiele sposobów. Jak już zostało wspomniane, mogą również być spożywane na surowo. Oprócz tego łosoś nadaje się do każdego sposobu obróbki cieplnej. Spróbuj filetów z łososia przyrządzanych na grillu, a także w wersji fit – duszonego na parze czy pieczonego. Zaletą łososia jest także krótki czas przygotowywania, smażenie zajmuje do 5 minut, a pieczenie najwyżej 25.
Obszar połowu
Norweska hodowla
Oznaczenie „Norweska hodowla” stanowi informację o obszarze z jakiego pochodzą ryby, w tym przypadku mowa o hodowli znajdującej się na terenie Norwegii.
