Kawior z łososia Gorbusza - Lemberg 400g

1240
Obecnie brak na stanie
149,00 zł

Szczegóły produktu

Smak
delikatny, lekko słony
Kategoria produktu
Kawior
Nazwa łacińska
Oncorhynchus gorbuscha

Składniki: ikra łososiowatych ryb (Oncorhynchus gorbuscha), sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy.

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna 656 kJ / 157 kcal
Tłuszcze 8,2 g
   w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,45 g
Węglowodany 1,1 g
   w tym cukry 0,2 g
Białko 19,8 g
Sól 2,1 g

Opis

Poznaj kawior z łososia gorbusza - Lemberg 400g

Kawior stanowi synonim luksusu, ceniony przez rosyjskich władców. Kawior czerwony produkowany jest z ikry łososia. Odmiana gorbusza (kaviar gorguscha) jest zaliczany do jednych z cenniejszych. Czerwony kawior w odróżnieniu od czarnego jest tym lepszy im mniejsze ma ziarenka

Najważniejsze cechy kawioru z łososia gorbusza - Lemberg 400g

  • oryginalny kawior z łososia dziko żyjącego
  • najwyższa jakość - produkt premium
  • delikatny lekko słony smak
  • wyróżnia się wysoką zawartością kwasów omega-3
  • średnia wielkość ziaren

Pochodzenie kawioru z łososia gorbusza - Lemberg 400g

Kawior pochodzi z dziko żyjących łososi łowionych w wodach północnego Pacyfiku FAO 67.

Obszar połowu

FAO 67

FAO 67

Powyższy skrót to międzynarodowy system znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony poprzez Food and Agriculture Organization of the United Nations. FAO 67 oznacza strefę Oceanu Spokojnego to właśnie z tego miejsca wyławiane są ryby oznakowane tym skrótem.

Opinie

Brak opinii

Używamy informacji zapisanych z plików cookies aby zapewnić maksymalną wygodę podczas korzystania z naszego sklepu. Dzielimy się informacjami z współpracującymi z nami firmami badawczymi oraz reklamowymi. Korzystając z naszej strony, akceptujesz używanie plików cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia dotyczące ciasteczek w swojej przeglądarce.