Opakowania zbiorcze
Szczegóły produktu
- Smak
- delikatny
- Czy ma ości
- nie
- Dla kobiet w ciąży
- tak
- Glazura
- 0% glazury
Opis
Poznaj morszczuka capensis filet bez skóry 0% glazury - novaseafood 1kg
Morszczuk jest rybą oceaniczną. Morszczuk capensis jest inaczej nazywany kapskim lub przylądkowym, ponieważ żyje u wybrzeży południowej Afryki. Jego mięso jest białe i delikatne, które dobrze nadaje się do smażenia, duszenia i przyrządzania na parze. Morszczuk jest popularny jako fish&chips. Dostępna tutaj ryba pochodzi ze zrównoważonego połowu i jest oprawiana oraz mrożona od razu na morzu, aby zachować świeżość.
Najważniejsze cechy morszczuka capensis filet bez skóry 0% glazury - novaseafood 1kg
- Ryba oceaniczna, dziko żyjąca
- Posiada certyfikat MSC
- Ryba oprawiona i zamrożona na morzu od razu po złowieniu
- Delikatne, białe mięso
- Filet jest gotowy do przyrządzenia po rozmrożeniu
- Rybę mrożoną można długo przechowywać
Pochodzenie morszczuka capensis filet bez skóry 0% glazury - novaseafood 1kg
Morszczuk capensis to ryba zimnowodna, która jest łowiona tylko po atlantyckiej stronie Republiki Południowej Afryki, a nie po stronie Oceanu Indyjskiego. Południowo-wschodni Atlantyk obejmuje wszystkie wody morskie, ograniczone linią rozpoczynającą się w punkcie na zachodnim wybrzeżu kontynentu afrykańskiego. W międzynarodowy systemie znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony przez Food and Agriculture Organization of the United Nations ma on symbol FAO 47.
Więcej informacji o morszczuk capensis filet bez skóry 0% glazury - novaseafood 1kg
Morszczuk jest jednym z najlepszych źródeł niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, minerałów i witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak witaminy A, E i D. Jest to nietłusta, głębinowa ryba, dlatego ma mało kalorii i tłuszczów nasyconych – jedna porcja zawiera tylko 78 kalorii w porównaniu do 91 kalorii w halibucie. Morszczuk zawiera chude, białe mięso o dobrym profilu aminokwasowym. 100 g ryby dostarcza 31% zalecanego dziennego spożycia białka. Skład białek jest kompletny w tym sensie, że wszystkie niezbędne aminokwasy w zdrowych proporcjach.
Obszar połowu

FAO 47
Powyższy skrót to międzynarodowy system znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony poprzez Food and Agriculture Organization of the United Nations. FAO 47 oznacza strefę południowo-wschodniego Atlantyku, to właśnie z tego miejsca wyławiane są ryby oznakowane tym skrótem.