Szczegóły produktu
- Smak
- delikatny
- Czy ma ości
- tak
- Termin przydatności od dostawy
- 5 dni
- Dla kobiet w ciąży
- tak
- Nazwa łacińska
- Dicentrarchus labrax
Opis
Poznaj świeżego Labraksa - Cromaris 500g
Labraks jest morską rybą występującą w morzu śródziemnym. Przewaga labraksa poławianego u wybrzeży Chorwacji nad poławianym u wybrzeży Grecji to wyższa świeżość. Produkty dostarczane z Chorwacji do Polski są znacznie szybciej transportowane nawet do 48h od połowu.
Mięso labraksa jest soczyste oraz delikatne, a ości nie stanowią problemu gdyż bardzo łatwo odchodzą od mięsa.
Najważniejsze cechy świeżego Labraksa - Cromaris 550g
- produkt Chorwacki
- poławiana u wybrzeży Zadaru w morzu Adriatyckim
- wysoka zawartość łatwoprzyswajalnego białka, ponad 18g w 100g porcji
- mała ilość dużych ości, łatwych do usunięcia
- produkt pochodzi z certyfikowanych hodowli ACS
- dostarczone nawet do 48h od połowy w Chorwacji
- 1 szt. stanowi 700g porcję
Obszar połowu
FAO 37.2.1
Powyższy skrót to międzynarodowy system znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony poprzez Food and Agriculture Organization of the United Nations. FAO 37.2.1 oznacza strefę Morza Śródziemnego, to właśnie z tego miejsca wyławiane są ryby oznakowane tym skrótem.