- Smak
- delikatny
- Kategoria produktu
- ryba wędzona na ciepło
- Czy ma ości
- tak
- Termin przydatności od dostawy
- 7 dni
Szczegóły produktu
Składniki: pstrąg tęczowy (oncorhynchus mykiss), sól
Alergeny: Ryba
Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna | 617,7 kJ / 147 kcal |
Tłuszcze | 4,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,9 g |
Węglowodany | 0,5 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 19 g |
Sól | 2 g |
Opis
Poznaj naszego Pstrąga Wędzonego na ciepło:
Pstrąg wędzony to pyszna ryba znana i lubiana przez miliony Polaków ma delikatne mięso oraz niską kaloryczność 147 kcal w 100g produktu. Nasz Pstrąg hodowany jest w czystych wodach rzeki Prądzona jest to teren z licznymi źródłami dzięki którym termika wody utrzymana jest na idealnym poziomie dla ryb łososiowatych. Pstrąg dostarcza najwięcej z ryb słodkowodnych cennych kwasów omega 3, które tak potrzebne są dla prawidłowego funkcjonowania układu krążenia.Wyjątkowy smak nadaje fakt że pstrąg wędzony jest z świeżego pstrąga tęczowego patroszonego który nigdy wcześniej nie był mrożony.
Pstrąga wędzonego można podawać ze świeżo wyciśniętą cytryną oraz świeżo zmielonym pieprzem. Idealnie nadaje się na pastę oraz sałatkę
Najważniejsze cechy pstrąga wędzonego na ciepło:
- produkt polski
- wędzony na ciepło naturalnym dymem
- skład zawiera tylko pstrąga oraz sól nie zawiera barwników, konserwantów, ani ulepszaczy smaku.
- duża zawartość łatwo przyswajalnego białka
- zawiera największą ilość zdrowych kwasów omega -3 spośród ryb słodkowodnych
Pochodzenie pstrąga wędzone na ciepło:
Surowiec:
Stawy Pstrągowe Upiłka S.C.
Antoni Żynda i Franciszek Adamczyk
Upiłka 77-138 Borowy Młyn
Producent:
P.P.H.U. HUR-POL
Sebastian Huras
Rudnik Wielki, ul. Słoneczna 24
42-260 Kamienica Polska
Więcej informacji o pstrągu wędzonym
Termin przydatności od dostawy
6 dni
Obszar połowu
Polska hodowla
Oznaczenie „Polska hodowla” stanowi informację o obszarze z jakiego pochodzą ryby, w tym przypadku mowa o hodowli znajdującej się na terenie Polski.