- Smak
- wyrazisty, lekko słony
- Kategoria produktu
- ryba wędzona na ciepło
- Czy ma ości
- tak
- Termin przydatności od dostawy
- 7 dni
Szczegóły produktu
Opis
Poznaj trewala wędzonego - tusza
Trewal wędzony - ryba delikatna w smaku, o bardzo małej zawartość ości, stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka, dobroczynnych kwasów tłuszczowych, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, witamin z grupy B oraz wielu innych składników mineralnych.
Najważniejsze cechy trewala wędzonego - tusza
- wędzony naturalnym dymem
- wędzone na ciepło
- bardzo mała ilość ości
- lekko słony smak
Obszar połowu
FAO 87
Powyższy skrót to międzynarodowy system znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony poprzez Food and Agriculture Organization of the United Nations. FAO 87 oznacza strefę południowo-wschodnia część Oceanu Spokojnego, to właśnie z tego miejsca wyławiane są ryby oznaczone tym skrótem.