- Kategoria produktu
- produkt mrożony
- Klasyfikacja produktu
- filet bez skóry
- Glazura
- 0%
- Nazwa łacińska
- Pseudocyttus maculatus
Szczegóły produktu
Opis
Poznaj filet z piotrosza bez skóry Pseudocyttus maculatus 1kg
Filety z Piotrosza są jędrne, białe i nie rozpadają się podczas obróbki cieplnej. Piotrosza mozna przyrządzać na wiele sposobów np. ugotować, upiec, usmażyć, przyrządzić na parze, ugrillować, lub wykorzystać jako dodatek dozup.
Mięso piotrosza jest bardzo smaczne jest białe i sprężyste. Mięso bogate jest w białko i sole mineralne oraz witaminy z grupy B. Ryba poszukiwana przez morskich smakoszy. Jego nazwa wywodzi się z legendy w której słyszymy, że rybę tę złowił św. Piotr, ale widząc że jest szkaradna wyrzucił ją do morza, lecz na jej ciele zostawił odcisk swojego kciuka.
Występowanie Piotrosza Pseudocyttus maculatus
Piotrosz występują tylko na półkuli południowej. Jest łowiony przez cały rok za pomocą włoków głębinowych, głównie wzdłuż Chatham Rise i w południowo-wschodniej części EEZ (wyłącznej strefy ekonomicznej ).
Dostawa:
Produkt wysyłamy w opakowaniach termicznych, dzięki czemu dociera do Ciebie w idealnym stanie. Zamów już dziś i ciesz się zdrową, smaczną rybą w ekonomicznym opakowaniu! Idealny wybór dla smakoszy i miłośników praktycznych zakupów.
