Halibut wędzony na ciepło dzwonko - Profish 300g

0041
Produkt dostępny
24,00 zł

(80,00 zł / kg)

1 szt. - ok. 300g

Informacje Różnica w gramaturze produktu może stanowić 30g

Szczegóły produktu

Smak
tłusty, słony
Kategoria produktu
ryba wędzona na ciepło
Czy ma ości
tak
Termin przydatności od dostawy
7 dni

Składniki: Halibut Grenlandzki/Niebieski (Hippoglossus), sól.

Alergeny: Ryba

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna 974 kJ / 232 kcal
Tłuszcze 17 g
   w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,6 g
Węglowodany 0 g
   w tym cukry 0 g
Białko 17 g
Sól 2,4 g

Opis

Poznaj halibuta wędzonego na ciepło dzwonko - Profish 300g

Halibut to duża ryba głębinowa, która jest dobrze znana z delikatnego, jędrnego i pysznego kruchego mięsa. Halibuty żyją na dnie w najzimniejszych wodach. Dostępna tutaj ryba to Halibut Grenlandzki, złowiony w północno-wschodnim Atlantyku. Oprawiona ryba została poddana procesowi wędzenia na ciepło, dzięki czemu stała się prawdziwym przysmakiem, gotowym do zjedzenia.

Najważniejsze cechy halibuta wędzonego na ciepło dzwonko - Profish 300g

  • Ryba morska, dziko żyjąca
  • Z certyfikowanych obszarów połowowych MSC
  • Produkt gotowy do bezpośredniego spożycia
  • Soczyste i delikatne mięso
  • Wędzone na ciepło naturalnym dymem
  • Same steki bez części ogonowych

Pochodzenie halibuta wędzonego na ciepło dzwonko - Profish 300g

Halibut Grenlandzki został złowiony w północno-wschodnim Atlantyku, w obszarze FAO 27. Znając dokładne miejsce połowu, możesz nawet sprawdzić na mapie, skąd pochodzi ryba na Twoim stole. Połów halibuta odbywa się z dbałością o środowisko, świadczy o tym certyfikat MSC przyznawany za stosowanie zasad zrównoważonego rybołówstwa.

Wędzenie na ciepło naturalnym dymem nadaje rybie charakterystyczny aromat, a także sprawia, że mięso na dłużej pozostaje świeże. Dlatego halibut wędzony nadaje się do spożycia przez 7 dni od dostawy.

Więcej informacji o halibucie wędzonym na ciepło dzwonko - Profish 300g

Mięso halibuta jest jednym z najlepszych źródeł niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, minerałów i witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak witaminy A, E i D. Jest to tłusta ryba głębinowa, dlatego zawiera sporo kalorii i zdrowych tłuszczy. Mięso halibuta jest dobrym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Halibut wędzony dostarcza do organizmu 232 kcal w każdej 100g porcji.

Wędzony halibut jest gotowy do spożycia, sprawdza się jako samodzielne danie, a także dodatek do grzanek czy sałatek. Bardzo dobrze komponuje się z piklami i suszonymi pomidorami.

Obszar połowu

FAO 21

FAO 21

Powyższy skrót to międzynarodowy system znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony poprzez Food and Agriculture Organization of the United Nations. FAO 21 oznacza północno-zachodniego Atlantyku, to właśnie z tego miejsca wyławiane są ryby oznaczone tym skrótem.

Opinie

Brak opinii

Używamy informacji zapisanych z plików cookies aby zapewnić maksymalną wygodę podczas korzystania z naszego sklepu. Dzielimy się informacjami z współpracującymi z nami firmami badawczymi oraz reklamowymi. Korzystając z naszej strony, akceptujesz używanie plików cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia dotyczące ciasteczek w swojej przeglądarce.