Halibut wędzony na zimno dzwonek - Profish 300g

1 Reviews
0135
Obecnie brak na stanie
26,90 zł

(83,00 zł / kg)

1 szt. - ok. 300g

Informacje Różnica w gramaturze produktu może stanowić 30g

Szczegóły produktu

Smak
wyrazisty/słony
Kategoria produktu
ryba wędzona na zimno
Czy ma ości
tak
Termin przydatności od dostawy
7 dni

Składniki: Halibut Grenlandzki/Niebieski (Hippoglossus), sól.

Alergeny: Ryba

Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna 974 kJ / 232 kcal
Tłuszcze 17 g
   w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0 g
Węglowodany 0 g
   w tym cukry 0 g
Białko 17 g
Sól 2,9 g

Opis

Poznaj naszego Halibuta Wędzonego na zimno:

Halibut wędzony na zimno jest szczególnie przeznaczony dla koneserów ryb wędzonych w odróżnieniu od halibuta wędzonego na ciepło ma bardziej gumowe i sprężyste mięso. Wędzenie na zimno odbywa się w temperaturze dużo niższej niż wędzenie na ciepło i wynosi od 25 do 30 stopni jednocześnie czas wędzenia jest dłuższy i trwa od kilkudziesięciu godzin do nawet kilku dób polega na osuszaniu, a następnie wędzeniu wcześniej zasolonej ryby w dymie wędzarniczym 
Halibut wężóń jest cennym źródłem białka, witaminy B6, B12, niacyny, a także składników mineralnych takich jak potas, selen, magnez i fosfor.

Halibut wędzony na zimno dobrze będzie smakować pokrojony w plastry oraz ułożony na świeżym pieczywie wraz z odrobiną majonezu oraz świeżymi kiełkami. Ryba wędzona na zimno z pewnością urozmaici każdy posiłek podawany w gronie rodzinnym, a na bankietach nada potrawą dostojności i elegancji.

Najważniejsze cechy Halibuta Wędzonego na zimno:

  • wędzony na zimno naturalnym dymem
  • produkt sucho solony
  • starannie wyselekcjonowane steki bez części ogonowych
  • ryba dziko żyjąca
  • z certyfikowanych obszarów połowowych MSC

Pochodzenie naszego halibuta:

Obszar połowu: FAO 27 Północna Wschodni Atlantyk

Surowiec pochodzi z Kanady

Producent
P.P.H.U. HUR-POL
Sebastian Huras
Rudnik Wielki, ul. Słoneczna 24
42-260 Kamienica Polska

Więcej informacji o halibucie wędzonym na zimno:

Termin przydatności od dostawy
6 dni

Obszar połowu

FAO 21

FAO 21

Powyższy skrót to międzynarodowy system znakowania obszarów połowu słonowodnych ryb stworzony poprzez Food and Agriculture Organization of the United Nations. FAO 21 oznacza północno-zachodniego Atlantyku, to właśnie z tego miejsca wyławiane są ryby oznaczone tym skrótem.

Opinie

1 Opinie

Bardzo dobry halibut wedzony
Długo szukałam sklepu który będzie miał na stanie halibuta wędzonego. Ten był przepyszny i polecam
w

Używamy informacji zapisanych z plików cookies aby zapewnić maksymalną wygodę podczas korzystania z naszego sklepu. Dzielimy się informacjami z współpracującymi z nami firmami badawczymi oraz reklamowymi. Korzystając z naszej strony, akceptujesz używanie plików cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia dotyczące ciasteczek w swojej przeglądarce.